tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

WUG Days 2024 Brno a SQL Server Bootcamp 2024 Brno

2 Sep 2024 1 mins Presentations & Speaking

Tento týden se koná, dneska už tradiční dvojboj konferencí, WUG Days 2024 a SQL Server Bootcamp 2024 v Brně. A tak jako obvykle, připravil jsem několik přednášek.

Co nového v C# 13

Tak jako každý rok na podzim, i letos dostaneme novou verzi C#, tentokrát s číslem 13. Co je nového? Na co se připravit?

Customizace dotazů v EF Core aneb jak to ohnout k vlastní radosti

EF Core nabízí několik poměrně čistých způsobů, jak ovlivnit generování dotazů (a tedy i to, co nakonec vidí databáze). V této přednášce se na většinu z nich podíváme.

Software Defined Home

Společně s Davidem Gešvindrem a Martinem Dybalem Vám povíme jak “chytrý” dům každý kutíme. Já budu povídat především o Z-Wave.

Věci které EF Core umí a možná je nevíte

EF Core už není jen prostý mapper tabulek na objekty, ale umožňuje celé čtení a ukládání objektů z a do databáze poměrně hodně “ohnout”. V této přednášce se podíváme na některé moje oblíbené možnosti a jak je použít.

SQL Server vector search a jak to používat

SQL Server umožňuje (zatím v preview) provádět i tzv. vector search, který známe především z vektorových databází a AI. Co to je? Na co se to dá použít? Jak to použít? A proč to proboha mít v relační databázi?

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.